Tuesday, December 06, 2005

HuJuNG MiNGGu Ku..

Image hosted by Photobucket.com


hehehe...Jumaat hari tuh, abg long jr dah jd "orang besar"..ehehe..tahniah lah eh dr mak andak..sebelum berkhatan tuh, diorang ada upacara bersiram kat Hospital Putrajaya..bebudak tuh kena jirus ngan air dr pili gomba..wah..tengok gambar kat enpon kak alin, melompat-lompat budak tuh..suker la main air..kalo nak wat camtuh kak rumah, jangan harap ler..mau kena balun ngan mak bapak diorg..ehehehe...mau daknya, buat perabih duit bayar bil air jer nanti..tapi, apa simboliknya main air ngan berkhatan eh?? Tgk bebudak sekarang nih pas baper hari berkhatan, dah start berjalan ke hulu ke hilir dah..kalo zaman dulu-dulu, seminggu la berikat kain..dok terbaring jer..makan pun berhidang..ehehe..spesel tul..tp, kesian lak tgk abg long jr terkulat-kulat biler pandang org lain makan sedap-sedap..yer la, kena berpantang..ayam tak leh..telur tak leh..benda-benda sejuk takleh..seksa tul hidup dier..yang aku pun "baik" sangat..lagi dier takleh mkn, lagi aku tayang kat depan dier..silap-silap, berdendam budak tuh ngan aku kang...ehehehe...sabar abg long jr..dah ok nnt, pulun la sumer sekali...

Hari Ahad tuh, abg long sr ngan kak aida wat kenduri...sekali ngan jiran sebelah..member baik abg long jr tuh..sebab diorg berkhatan bersama-sama..ehehe..dr tengah hari tuh sampai ke tengah malam aku kat umah abg long..buat aper yang patut dan tak patut..ehehe..yg patutnyer aku ke hulu ke hilir la macam orang bizi sedangkan bukan wat kejer pun..sajer berlakon..belah petang pas Asar org pompuan baca yassin kat umah abg long...so, kena la bertungkus lumus menolong..ehehe..yang tak patutnyer, aduhai..leh lak aku jatuh tangga..nasib baik la tetamu kat luar umah tengah mkn..kalo dak, mau aku lari dari rumah tuh..malu wei..ehehe...pastu, kakak kak aida trus datang urut kaki aku..kompius gak sebab rasanya aku tak terseliuh..tapak kaki jer yang sakit sebab dok kena bucu 3 anak tangga..kira ala-ala style tgh dok maik ski gayanya..mmg aksi stunt tul...tapi takper ler, dah orang nak urutkan..aku bg jer la kaki tuh..hehehehe..pastu aku terpikir, agaknya sebab aku tak solat Asar lagi kot..tuh yang leh jatuh tuh...trus aku pergi naik atas, aku solat Asar dulu..pastu aku turun balik wat muka tak bersalah..cam tak ada apa-apa yang berlaku la..hakhakhak...kontrol..kang jatuh saham...

Malam tuh aku masih kat umah abg long..sedara-sedara dah tak ramai dah..baik belah kak aida maupun belah kitorg...mlm tuh turn lelaki lak baca yassin..tapi akceli kat umah sebelah tuh..memandangkan ghamai, separuh dr diorg kat umah abg long...pastu masa diorg tgh baca yassin, Zaiful baru sampai..ehehe...memula segan nak masuk konon, pastu paksa dier ikut pintu dapur...sori ler awak...tak inform awal-awal yang pasal belah malam tuh punya aktiviti..anyway, thanks for coming walaupun tidak mendapat layang VVIP dari aku..ehehe..mana daknya, aku biarkan jer dier kat situ..borak la ngan saper-saper yang dier kenal..sib baik Iwan ngan abg long ada....nak idup, pandai-pandai lah berdikari kan?? Balik dr umah abg long smalam kul 11 lebih..sampai umah dah kul 12..mandi2 sumer pastu trus tidor..sib baik dah Isyak dulu kat umah abg long...

Aku skang nih dah nekad..nak kuruskan badan..ehehe...walaupun org len kata aku dah kurus..tp, aku takkan tertipu..hikhikhi..tp, tak tau lah baper lama leh bertahan nih...angan-angan jer lebih nih..takper, aku akan wat byk senaman..ceewah..Kang jd cam hari sabtu tuh..ye ye jer nak pi main badminton..last-last dok umah..menyental umah..ehehe..takper..kuar gak peluh..akan ku kuatkan hati ku ini...WAHAI DUNIA..NANTIKAN KEMUNCULAN KU..dalam version kecil..ahaks..doakan lah ek??

3 comments:

~adeQ~ said...

hehehe..ye ker nak kurus...nak kurus tak leh makan nasi selalu...jom la kite kurus sesama,nanti org tu naik pelamin kurus,yang datang tgk pun leh melawa pakai kebeya...ahaks!~!

tulip said...

orang nak komen..

lain kali solat dulu baru boleh kehu ke hilir buat byk keje(berlakon).. hehe..baru tak jatuh tangga.. ahakss

pastu idea nak kurus tu bagus jugak.. patutla aritu pi alamanda dok carik alat bersenam.. ingatkan kak mah yg nak beli.. rupanya dia nak beli. pasni bole la tumpang umah kak nurul.. konon2 nak pi gym.. ngeh...ngeh...

nurul said...

hakhakhak..marilah bergoyangggg..ehehehe...meh kita sama-sama menyelimkan badan..ceewah..