Tuesday, February 07, 2006

Campur2...Gaul2...

CuTi YaNg MeNyEksAkAN
Apa aku buat cuti2 hr tuh? huhuhu..seksa wei...ngan kesihatan yang tak begitu mengizinkan..aku rasa berat aku pun dah berkurangan..masuk, kuar balik..masuk, kuar balik..sampai tak larat..tapi, pagi2 main gak badminton..eheheh..xcercise kena gak buat..pastu, aku ada krisis lak ngan mak..sebab hal persiapan la..poning palor den..mak, maafkan ija eh? pasnih tak wat lg dah...pasnih dgr ckp mak..walaupun, sah2 nnt ada gak bantah membantah..alaa, nak idupkan suasana jer... masa Maal Hijrah, aku turun Semban sebab abg ajam nak blanjer..pi ngan anim, sampai dekat2 kul 3..makan kat kenny rogers..spatutnyer tuh fevret aku, dan biasanya aku leh abihkan meal tuh..tapi ntah naper, hr tuh byk tak abih...dah la tuh, pastu, kuar balik aper yg aku mkn..huwaaaa..membazirnya...isk, takper la..abg ajam dtg sini nnt, ija lak blanjer eh? eheheh..kita pi Manhattan Fish Shop...bukan kedai ikan man & hattan tau..uhuhu..
Owh..hr tuh aku diimport tuk membuat sirih junjung..aku rasa itu merupakan sirih junjung paling kosong pernah aku tgk...isk...sungguh aku tak puas hati..takper, next time aku wat lg hebat..ehehehe...dah dpt tambahan sikit2 ilmu nih..apa-apa pun aku tetap berbangga ngan hasil tgn aku itu walaupun tak mendapat sebarang pujian...awak pun tanak puji gak ...huwaaaaaaaaaaaa....
********************************************
ReNDaH, CoMeL, BuLaT....
Rendah, Comel, Bulat...haper benda tuh?? Ahahahaha..ntah la..tak reti aku nak describe makhluk apakah itu..korang teka sendiri la...tapi, biler diingat 3 perkataan tuh buat aku gelak sendiri jer...sebab ianya rendah, comel, dan bulat... korang pening ker?? takper la...abaikan jer la.... ahahahaha...hatiku berbunga riang..lalalala...
*********************************************
Bowling & Gathering
huh..semalam for the first time, aku masuk ke Bowling Center. Kalo tak sebab TBF nyer program kat situ, takdernyer la aku berselera nak masuk pusat-pusat bowling nih. Tak berminat...sekadar melintas leh la...so, semalam sebab kitorg dah booking banyak lane kat situ, makanya hanya org2 kitorg jer la yg ada..iaitu artis2 nasyid, dj2 ikim, kakitangan TBSB dan ahli2 TBF..owh, termasuk ngan cameraman serta beberapa krew NMI. Takder wat aper pun, sekadar tgk diorg main bowling..jd tukang sorak dan tukang gelak..merangkap juga tukang amik gambar, sebab aku tak main..tgk bola bowling pun dah ngeri..membayangkan keberatannya. Tapi, semalam setelah dipaksa..dengan keadaan relapaksa, aku memegang bola bowling..dan memulakan hayunan tangan halus aku nih..menggolekkan bola bowling dengan penuh perasaan yg mana akhirnya ia menuju ke longkang...ahahaha...atleast aku mencuba..ngehngehngeh..aku dah baper kali join program2 TBF nih, tapi aku masih tak kenal lg ramai org. Adakah aku nih pemalu..atau diorg yg pendiam?? uhuhuhu...tuh la susahnya kalo kita yang dah dewasa nih mengjoinkan diri dengan remaja-remaja yang baru nak mengenal dunia..yer la, diorg mesti cari kroni2 yang seangkatan ngan diorg kan? takkan lak nak berkawan ngan org2 berusia cam aku..huwaaaaaa...dulik la..org nak kawan tanak kawan, janji aku hepi..ahaks...erm...pasnih, ada permintaan suh aku wat gathering tuk bebudak MYQALAM lak...nak main bowling gak...tgk la camner nnt..akan cuba diusahakan..insyaallah..

4 comments:

wan said...

Ler.. krisis dalaman pulak dah. Anyway, dulu kita pun camtu jugak la. Sikit² mesti ada punya.

Nurul, bila nak tengok Fearless ni???

nurul said...

ngehngehngeh..kita nak tgk kat cd ok aarr..wayang...trauma ler...ahaks..

~adeQ~ said...

heheh...biasa lah tuh..nanti dah nak dekat2 lagi teruk...fenomena mcm ni mmg selalu terjadi..salah satu sbbnya, parents kite rasa kehilangan,lagi2 bila anak dara dia nak diambik org....

nurul said...

ehehe..tgh belajor2 nak sabar ler nih anjer..harap2 sumer berjalan lancar dgn redha mak abah..