Thursday, August 11, 2011

Kuching Part 1

Beberapa hari sebelum puasa, aku sefamili bercuti di Kuching, Sarawak. Memang lama dah plan. Yang join sekali adalah emak, abah, Abg Shahril n kak Ila, Siti dan Aida. Tapinya kami pergi dulu iaitu pada hari Rabu, flight yang lelain plak hari Khamis. Memula risau gak, takut-takut si adik meragam naik flight sebabnya last dia naik flight masa umur 6 bulan dulu. Alhamdulillah, naik-naik flight je dibantainya tidur. Selamat aku. Bila nak sampai tu baru bangun. 

Adik kena duduk satu seat tau..lepas tuh mengamuk suh tanggalkan belt, nak dok dengan ummi.
 
Excited dah lama tak naik flight.

Flight kami delayed masa nak mendarat memandangkan cuaca di Kuching tak begitu baik, hujan lebat dan angin kencang. 3 kali flight kami berpusing di awan biru. Memula aku tak perasan, tapi Zaiful kata flight tu mengelilingi pulau yang sama 3 kali. Dekat setengah jam juga la sebelum dibenarkan mendarat. Sampai-sampai je kak Alin dah menunggu kami. Kitorang sampai dalam pukul 6.00, masa tuh Kuching dah mula gelap. Makanya kitorang terus dibawa ke rumah kak Alin di Batu Kawah. Abang Man dah standby kat rumah, masakkan nasi tomato. Pergh, layanan first class gitu. Malam memang tak ada aktiviti la, dok lepak kat rumah je. Lagipun Kuching nih, pukul 7 dah mula tutup kedai. Tak ada sangat akvititi. Melainkan pada hujung minggu, sebab ada pasar Satok yang beroperasi 24 jam.

Aiyooo..bila mau mendarat ni? 

Adik baru bangun tidur, terus jengah tingkap

Pulau nih la yang flight kami pusing 3 kali..

Aktiviti hari kedua akan bersambung nanti..ehehe

2 comments:

Zakiyah Zainon said...

kakak ko dah pindah ke kuching ekkk....

Nurul said...

a ah..abg ipar aku dah abih study eh. dari awal tahun lagi. Rasanya tuh jd tempat melancong kitorang ler nanti..eheh