Friday, November 11, 2005

Raya Ke-4..jeng jeng jeng




Raya ke-4..hehehe...dr bangun subuh sampai ke malam, bz memanjang...naper eh?? ehehe..sbb hari tuh, serombongan tetamu dr Beranang, Selangor akan bertandang ke rumahku...hmmm...merupakan antara hari yg berbahagia buat diriku.. ewaah..

Alhamdulillah..majlis berlangsung dengan lancarnya walaupun lauk pauk tiba agak lewat..ahaks..sian org2 surau...dpt mkn mihun, pulut ngan sambal ikan bilis ajer....pastu kuih muih..kira minum pagi ler lebih kurangnya... lauk pauk sampai masa rombongan belah lelaki dah tiba kat umah nih..masa tuh dah kul 12 lebih... ramai belah lelaki tuh...yg hr tuh dia kata 7 keter 1 van..tapi tak tau la jd ker dak 7-7 keter tuh dtg...rombongan belah lelaki bawak 9 dulang hantaran, pihak kami lak balas ngan 11 dulang hantaran.. setelah perjanjian dibuat..insyaallah, hari langsungnya adalah tahun depan..erm...pastu, diorg panggil turun sebab nak sarung cincin..ehehehe...dengan machonya (sbb pakai baju ala2 warna robocop) aku turun la...paksa sue ngan enny iring aku turun...last2 toleh belakang tgk2 aku jer turun sesorg..ampeh tul bebudak nih..masa tuh rasa cam tak nampak saper2 yg ada kat sekeliling....nak kata segan tuh, dak la jugak...tak segan tuh, nipu sgt lah kan...agaknya sbb mata dah fokus kat hantaran dia jer..ehehe...mmg lawa..serba hijau dier bg...rasa cam kat kawasan hutan simpan..(hehehe..jgn marah eh awak)..


Anyway, majlis sarung cincin sumer tuh selesai pada pukul 1 lebih (agak2nya la..sbb masa tuh tak pakai jam)..pergh..dah sudah tuh baru la terasa perutku menyanyi2 mintak diisi..nak mkn takleh lg..sbb tetamu masih ghamai dok amik2 gambor...pas rombongan pihak lelaki balik, memember lak sampai...ehehe..sori wan, haris, kas ngan nahdha...aku segan nak citer awal2 dulu...so, suprise!!thanks korang..nnt nak kawen nnt, aku bgtau awal2 eh..leh claim hadiah mahal2...ahaks..

Tung tang..tung tang..last2 aku mkn kul 6 lebih..masa tuh tinggl sedara2 dekat jer..

2 comments:

Rod said...

You have a great blog here! I have a free music downloads site. In addition to free music downloads, you can get music of some of today's top artists' such as Green Day, Gwen Stefani, Simple Plan, Usher and many more. Check it out when you can :)
Rod

tulip said...

hehehe.. akhirnya. btw.. selamat menempuh alam pertunangan.. cewahh ke tak words ni.. tibai je la.. pray for me... uhukkk..!