Monday, June 24, 2013

Sukan Taska Permata 2013

Tahun nih Taska Tunas Permata lewat buat hari sukan gara-gara tarikh asal sama dengan tarikh Pilihanraya Umum pulak. Jadi, sukan ditunda ke bulan Jun. Tahun nih adik seorang jer berpeluang untuk join sukan. Along tak dapat sebab bertindan lak dengan tarikh peperiksaan untuk memasuki Sekolah Integrasi, Kesian pula sebabnya ini tahun terakhir di Taska. Takper la Along, nanti masuk sekolah rendah boleh join sukan lagi. Memandangkan anak-anak mempunyai misi yang berbeza, maka ibu dan ayahnya pun terpaksa dipecahkan 2. Ummi temankan adik bersukan, Walid pulak temankan Along pergi periksa. Alhamdulillah adik tak menangis macam tahun-tahun lepas. Yer la, dah besar kan. Dah pandai nak  bercampur dengan kawan-kawan. So, ummi pandang dari seat padang jer la. Acara sukan dimulakan dengan acara senamrobik ibu bapa. Memang nih acara fevret aku. So, duduk depan sekali lak tuh. Hehehe..sekali sekala nak mengeluarkan peluh. Seronok rasanya. Lepas tuh persembahan tarian Zumba oleh anak2 Taska. Comel jer tengok. Habis tuh baru acara sukan. Tahun nih acara sukan memang sempoi habis. Setiap tahun akan ada 2 acara. Untuk tahun 4, acaranya bawa getah dengan straw dan lari itik (lari sambil kepit bola kat ketiak). Tak sempat nak rasa penat sangat sebab pukul 8.00 start, pukul 11.00 habis dah. Along sempat la sampai tengok acara ibu bapa. Sempat lah berlari2 dengan kawan-kawan.

 Rumah merah

 Zumba zumba yeayea

 Adik bawak straw jer..getah dah hilang

 itik kepit bola..

2 hadiah utk 2 acara
 
 Peace ummi..

No comments: