Tuesday, June 19, 2012

Cuti-cuti Melaka


Bulan lepas, lepas sukan Taska Along kami ke Melaka. Menumpang percutian ofis abang ipar. Destinasi adalah Shah Beach Resort, Tanjung Kling. Menarik gak resort nih sebab terletak di sebalah pantai. Sayangnya tak boleh nak mandi kat pandati tuh, sebab kawasan obor-obor. Tapi tak apa sebab ada kolam renang. Bebudak seronok le. Resort yang bertemakan rumah Melayu lama, so kereta boleh parking betul-betul kat belakang penginapan masing-masing. Bilik boleh tahan luasnya, cuma sayang bilik air macam tak berapa sangat lah. Tak banyak aktiviti kami buat kat sini, malam dinner di Medan ikan bakar Alai. Rasanya lagi sedap dari yang Umbai. Siang esoknya pula, lepas buat spa n facial treatment dengan Azah di resort, kami berjalan-jalan di Zoo Melaka tapi bukan berjalan sangat pun. Naik trem je...tak larat oo nak berjalan tengahari buta. Lepas tuh tak singgah ke mana-mana dah..terus balik..




Nih la resortnya...


Di tepi pantai yang indah..eheh

Dari cafe...makanan dier tak banyak pilihan

Sampai-sampai je, bebudak sumer terjun kolam..


Adik dengan maksu dan kakak Imah
 
The brave adik...

Along dan adik di zoo Melaka

Patung ular...macam real jer

No comments: