Thursday, May 17, 2012

Sukan Tahunan Taska Permata U He Hem (UKM)

12.5.2012 hari tuh pertama kali kami ke hari Sukan Taska Permata UKM. Pertama kali juga Along bersukan di stadium terbuka. Selama nih dalam dewan je. 3 hari training di bawah terik mentari, dah gelap dah anak bujang kami yang sorang nih. Yang bezanya sukan kali ini adalah penyertaan hanya untuk pelajar 4, 5 dan 6 tahun saja..Apa-apa pun, lets the pictures do the story telling..ehehe


 
Acara pertama mula-mula sampai, bapa2 diminta membawa khemah ke kiri dan ke kanan..last-last 1 khmeah terpaksa diketepikan sebab ada tiang yg dah rosak..
 
 Sebelum mula sukan, kita senamroabik dulu yer ibu-ibu dan bapak-bapak..1,2,3..8 lagi..

 
 Ok..perarakan masuk 4 pasukan rumah: rumah merah, biru, hijau dan kuning..


Tu dia, anak bujang kami dalam rumah kuning..jadi mamat bunga matahari..bila budak2 tuh dah pakai matahari, nampak sama jer mukanya..ehehe..sampai ada kawan Zaiful yang kena tegur ngan Along sebab panggil budak lain Along..ahaks


Along standby untuk acara tarian 60an..agogo..cucuk2 langit katanya. Tapi disebabkan rimas dengan rambut afronya tuh, Along bantai tak menari sebab kepala dah gatal-gatal..


Acara pun bermula..Pak Pandir Moden (5 tahun)


Mencari Puzzle - bawak pundi kacang atas kepala, masuk bawah meja, lari zig zag, cari puzzle..


8 x 50 meter (bakal pelari pecut nih) nih 5 dan 6 tahun jer..
Ada 1 acara lagi yang Along masuk tapi tak dpt nak ambil gambar. Acara campuran 4,5 dan 6 tahun..



Semua acara dapat hadiah..so, Along dapat 4 hadiah..2 acara tempat pertama, 1 tempat kedua dan 1 tempat ke tiga..


Sedikit ralat sebab tak jumpa baju kuning. Tuh yang bantai baju purple..atleast tak sama dengan kaler pasukan lain..ehehe..


Sebenarnya ada acara untuk ibu bapa tapi kami tak join. Kang entah ke mana-mana pulak lari si Along dan Adik. Habis sukan tengahari tuh, petang dalam pukul 2 kami ke Melaka pulak. Cuti-cuti Malaysia di Tanjung Kling...Itu next story pulak yer..

p/s: U He Hem - cara adik sebut UKM..ehehe

2 comments:

shafarina said...

alamak.. nurul, apsal nampak gebu?

huhuhuhuhuhuhu


si abang pun kuruih mcm fahim dah, berat makin turun asek demam jer

Nurul said...

sebab lemak2 anak dah masuk ke ummi nyer..tuh yg makin gebu...huhuhu..tuh la pasal, makin besor bebudak nih, makin kering lak jadinya...makan boleh tahan..tapi melasak yg tak tertahan...

sian fahim asik demam...harap2 antibodi dier semakin kuat...