Thursday, February 04, 2010

Banci Penduduk dan Perumahan - 143 hari lagi

Ok, start dari hari ini aku akan mempromosikan Banci Penduduk yang akan bermula sekitar bulan Julai 2010 ini. :D

Semalam adik ada appointment dengan pakar kanak-kanak HKL. Dr yang check bukan dari SCAN team. Anyway, keputusannya tak begitu menyenangkan hati aku. Pada usia 9 bulan, berat adik adalah 7.1 kg (ya..agak ringan) dan tinggi adalah 68 cm. Itu tidak merisaukan aku sebab 3 minggu lepas adik warded sebab diarrhea yang mana beratnya banyak turun pada masa itu. Yang agak merunsingkan adalah perkembangan otaknya. 3 kali dr ukur lilitan kepala adik dan keputusannya tetap 41.5 cm. Kata dr ianya agak kecil untuk baby seberat adik. Sepatutnya lilit kepala adik adalah di dalam lingkungan 43 -44 cm. Dari segi perkembangan adik yang lain masih memuaskan. Adik masih belum merangkak walaupun sudah mula mengangkat badan dan mula memanjat. Bulan depan adik akan memulakan fisio untuk lebih merangsang otak adik. Ujian pendengaran akan dijalankan pada bulan 5 nanti memandangkan adik tak pernah menjalaninya sejak keluar dari ward neuro dulu. Hmm..memandangkan fisio akan kerap dijalankan, cadangnya nak minta ditukar ke Putrajaya. Harapnya perkara-perkara ini tidak akan berkekalan. Amiin

7 comments:

naja said...

nak suh auni besa kepale ke?
bahay2..
hehe

tulip said...

promote2...
nanti kita pun nak promote kat blog..

Nurul said...

ct: bukan besar kepala eh..tapi mengembangkan otaknya..huhuhu

tulip: promote jgn tak promote. silap2 leh dpt APC..ahaha

free FONT said...

halo ^^! salam kenal 0_0
your blog template looks so nice?
where did you get it? would you let me know....

Ihya said...

Assalamualaikum..

Salam ziarah buat nisri serta keluarga..

ikhlas..

ihya @ azhar_gi

絲瓜湯包Sam said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

蘿蔔糕Jolin said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社