Monday, August 09, 2010

1,2,3 sayang semuanya...


2 hari lepas genap dah umur dia 23 eh 32 tahun. Kebetulan pada tarikh tersebut kami ke UM sempena hari konvokesyen Acap, so aku mencapai sejambak Ros terus hulur kat dia. Romantik kan? Hakikatnya aku yang teringin sebenarnya. Anggap je lah itu pre-present. Kang dah ada idea bernas baru belikan yang lain. Ehehehe.... Apa-apa pun, kami (Ummi, Along n Adik) sayang sangat-sangat kat Walid. Happy birthday yer sayang.

Balik dari UM, niat nak ke SOGO dibatalkan lepas tengok jalan nak masuk KL jem. Abang terus drive pergi JJ Wangsa Maju untuk shopping fasa ke-3 baju2 raya budak-budak ni. Seperti kata kak Pnut , be kedekut ok. Cari yang less kaw-kaw untuk menjimatkan duit (kalau dah 3 fasa shopping baju raya budak, jimat aper nyer..huhuhu). Anyway, itulah tanda sayang kami kepada anak-anak. Duit baoleh cari, anak2 tiada galang ganti.


********


2 malam berturut-turut Along jatuh tangga. Mula-mula hari Jumaat, kemudian hari Sabtu. Aisy, berhantu sungguh tangga rumah emak tu. Mulanya aku nak mengejarkan Adik yang bermain di tepi tiang seri rumah bila dengar Aida dan emak menjerit serta Along menangis. Automatik aku kejarkan Along yang dah tersembam di tangga batu. Aduh, tengok muka sebelah kanan bercalar, mata kiri bengkak dan lebam. Bibir luka. Alhamdulillah semuanya hanya luka-luka luaran, tidak melibatkan sebarang kecederaan serius. Lepas tuam bengkak dengan ais, nampak ok sikit muka Along. 5 minit lepas jatuh, elok pulak di join Che Ah main siap berebut lagi. Sabar je la Along nih. Tak macam orang sakit langsung. Tengah malam tu terus Along demam sampai ke pagi tadi. Sejak dari tu, dengar orang berlari turun tangga pun aku dah ber dup dap dup dap. Risau je anak jatuh lagi.

video

Ni video yang Jajang captured masa Along dan Che Ah bercerita..hehehe..

*********


Adik? Semakin lasak dan selamba. Mulut tak bising tapi sengeh memanjang. Tak kira dengan saper, semuanya ok belaka. Semoga terus sihat dan ceria yer adik.

2 comments:

tulip said...

along nak jugak dituam, si nabil menjerit-jerit nak tuam dahi dia...
kak nurul kita pun gi kl sabtu aritu.. shoping raya.. haha...

Nurul said...

ehehehe...dia takut sakit ler tuh smapai menjerit2..e eh..dah gi kl? sabar jer la yer..rasa macam tak abih pantang lagi kan? ehehehe...