Wednesday, December 20, 2006

Rompong

Assalammualaikum wbt..

Aku tak tahu la apa nak jd dengan org sekarang nih..suka mencari duit dengan cara yang mudah..mengaut keuntungan dari kesusahan orang lain...nak dimaki pun, bukan cara aku..nak dimarah pun, bukan aku nampak orangnya (kalo nampak, jgnkan marah, siap aku baling2 lg ngan selipar)..lepas geram dalam hati ajer la...

Hujung minggu bebaru nih, mmg aku ngan abang tak duduk kat umah..dari Beranang, balik ke Bt. Caves..berhujung minggu ngan mak abah..hari Ahad tuh, balik ajer dr kenduri kawen kat Cheras, abang dapat call dr jiran kami. Katanya tingkap umah dah ilang..adoi, tak sempat nak berehat dah kena berkejar ke Rinching. Sampai umah ajer, tgk pagar dah bergunting..tingkap umah sebelah kanan abih diorg kerjakan..cermin diorg susun dengan baik jer kat tepi rumah, tapi frame tingkap diorg kebas..16 frame tingkap hilang..sakitnya hati tengok..baru jer 2 minggu frame2 tuh dipasang oleh tuan rumah..nih hilang balik...biler cerita kat member2 opis, ada yg bg idea suruh simpan "penjaga"..tak kuasa aku..kang bukan pencuri jer takut masuk rumah, dengan tuan2 rumah tak berani masuk sebab ada makhluk lain..lagipun, buat apa kita nak bergantung dengan jin dan syaitan kan? kang tak pasal2 jd syirik..nauzzubillah..tapi bila jadi macam nih, aku kadang2 mula la dok mengarut..berangan kalo2 aku ada magic, lama dah aku sumpah org yg mencuri tuh jd frame tingkap..aduh..sungguh la beranimasinya la imaginasiku ini..sungguh penuh dengan mitos dan lagenda..tuh semalam kami amik cuti (abang apply mc..huhuhu) uruskan pasal tingkap tuh..pastu amik kesempatan merembat tv kat kedai tv bersama dengan astro..melayang sudah bonus hujung tahun ku..takper, janji malam kami tidak kesunyian..ehehe...

Sekarang kami dok pikir, macam mana lah nak tinggalkan rumah nih kalo bercuti panjang? nih Raya Haji dah dekat nih..kang tinggal lama, kena curi lagi..kesian pulak kat tuan rumah yg dah byk berabih kat tingkap jer..tapi takkan la kami nak dok jer berhujung minggu kat umah tuh..kalo dah ada anak2 ker, ok la jugak (angan2 menggunung)...pusing2 sudah kepalaku....sehingga pagi tadi (masa nak gi kejer), tingkap umah kami masih rompong..yg ada hanyalah grill tingkap dan langsir sahaja..

1 comment:

wan said...

Ni rumah awak ke mertua awak Nurul?

Mungkin yg kawan2 awak maksudkan bukan 'penjaga' yang itu tapi doa-doa etc. Kan ada..