Thursday, July 27, 2006

erm........

Assalammualaikum wbt....

alahai..bersawang dah blog aku nih..sebulan tak berjenguk..takder apa nak diceritakan..sebab segala2 dalam hidup aku adalah biasa..kerja aku berjalan seperti biasa..my love life story aku pun macam biasa...hidup aku bergerak seperti biasa...semuanya adalah biasa..tiada yg luar biasa melainkan yg biasa...ehehehe..

owh...awal bulan hari tuh, kakak aku bertunang..alhamdulillah..seriously, sekarang aku rasa bersyukur sangat dan kerisauan aku pun dah berkurangan..sebelum-sebelum ini, aku asyik memikirkan tentang kakak aku jika aku berkahwin nnt..yer la..selama nih, mmg kami rapat..tak dpt aku bayangkan betapa dia akan rasa bosan bila adik2 dia dah berkahwin...perasaan aku jadi serba salah..aku selalu berdoa agar kakak aku dipertemukan dengan insan yg baik sebelum aku melangkah ke alam rumah tangga..Alhamdulillah, termakbul gak..ehehe..bukan ngan org lain..kawan cyber aku sendiri bakal menjadi abang ipar aku..kak alin..moga awak berbahagia ngan pakcik tuh ek? Tapi tuh la, menyiapkan persiapan pertunangan kakak aku tuh memang memenatkan..mana taknya, pakcik tuh bgtau nak bertunang 2 minggu sebelum tarikh pertunangan..memang lepas majlis tuh, satu famili sakit2 badan...nih yg org katakan bertunang ala cowboy..insyaallah, jika tak ada aral melintang, pertengahan thn depan majlis diorg plak..mak mesti rasa seronok sangat, sebab sekali tiga-tiga anak perempuan dia akan berkeluarga...tulah rejeki namanya..kan? kan?

Yang seronoknya, mungkin secara kebetulan jer, bila aku, kakak aku ngan anim kawen nnt secara automatik kami akan menjadi mak ngah...tiga-tiga kami nih dapat bakal suami anak ke dua..what a coincidence..dah la tarikh bertunang pun selang beberapa bulan bagi setiap org..kawen pun selang beberapa bulan jer..isk..isk...tetiba plak rasa terharu..ya ALLAH, moga hati kami adik beradik sentiasa bersatu..dan moga kasih sayang kami semakin utuh biarpun jarak dan masa memisahkan kami..alaaa..sedih la plak bila dipikirkan yg nnt diorg dok jauh2..

hmmm..dengan tempoh masa yg tinggal hanya beberapa bulan jer, aku skang nih kena bijak berbelanja (silap-silap mmg tak belanja langsung..huhuhu)..yer la, byk pulak modal nak buat persiapan majlis nih..tgh berusaha sedaya mampu untuk membeli barang-barang berkualiti dengan harga murah..ehehehe...ada ker eh? ada kot..skang nih kan mega sales..mmg sakan ler hujung2 minggu aku shopping...asal nampak banner2 ngan iklan2 mega sales, rasanya mata aku jd bersinar2..ehehe...kalo dah perempuan tuh, perempuan gakkan? ya ALLAH, tabahkan hatiku dan jauhkan diriku dari godaan-godaan mega sales nih..amiin..

p/s: huhuhuhu..saper2 yg masih tak berpuas hati dengan perkahwinan ct dan dato' k tuh, udah2 la mengutuk..takder pekdahnya..dah jodoh diorg..marah dengan perkawinan diorg sama dengan marah ngan ketetapan yg ALLAH telah tentukan...so, bewareeeee (uh..apa kena mengena nih? )

2 comments:

wan said...

memang ar tak puas hati.. orang muda ramai.. ishk 3x

nurul said...

ahahaha..
dah jodoh dier ngan org tua...pasrah jer la...